sunnuntai 9. helmikuuta 2014

BuzzadorPiiiitkästä aikaa tännekin elonmerkkejä

Olen viimeaikoina testaillut palvelua nimeltä Watson (linkki). Tässä palvelussa on mahdollista liittää tikku kiinni televisioon ja katsoa netin kautta ihan normaaleja televisio kanavia sekä ostaa joitakin maksukanavapaketteja katsottavaksi. Palvelu maksaa vajaa kympin kuukaudessa (9,90€) ja maksukanavapaketit vaihtelevasti, riippuen paketista. Palvelun kautta on myös mahdollista vuokrata elokuvia Makuunista.

Tämä Makuunin palvelu oli mieluinen, kolme elokuvaa miehen kanssa katsoimme. Ja kuvan laatu yllätti toden teolla. Varsinkin kun käytössä oli hd-televisio ja todella nopea nettiyhteys. Tikkuhan toimii langattomasti eli WLAN-boksi on tarpeen. Tikku on myös mahdollista kytkeä verkkopiuhalla modeemiin kiinni. Ja tuo tikkuhan kytkettiin television hdmi-paikkaan.

Pelkän television vuoksi en palvelua tilaisi, ainoastaan tuo elokuvien vuokraus oli mielestäni varsin kätevää. Tosin näitähän nyt pystyy vuokraamaan muutakin kautta, joten ei kovinkaan ainutlaatuista. Ja jo pitkään Netflixiä käyttäneenä, tuo elokuvien vuokraus on muutenkin jäänyt meillä melko vähälle.

Tikku ja sen käyttöjärjestelmä on muuten melko toimiva, mutta ärsyttävinä piirteinä pidän sitä, että kun palvelun laittoi päälle, se ei muistanut kanavaa, mitä olin viimeksi katsonut vaan televisio aukesi aina kanavalta yksi. Ja lisäksi käynnistyminen ja nettiin kyteytyminen oli melkoisen hidasta. Lisäksi tikun kallis hankintahinta (109€) varmasti on esteenä monelle.

Lisäksi palvelun avulla pystyi tallentamaan haluamiaan ohjelmia, joita palvelu säilyttää puoli vuotta tallennuksesta. Varsin kätevää, sillä mahdollista on tallentaa useammaltakin kanavalta samanaikaisesti. Tämä ei jokaisella boksilla onnistukkaan. Lisäksi oli mahdollista katsoa kaksi viikkoa taaksepäin ohjelmia. Kätevää, jos jokin "tärkeä" jakso jäi välistä lempisarjasta. :)

Kelpo palvelu, hinta ehkä mielestäni hieman liikaa.

Ei kommentteja: