tiistai 24. marraskuuta 2009

Kouluärsytystä


Pakko avautua tännekin, muuten jo varmaan kaikille mahdollisille ihmisille asiasta avautunutkin.

Eli meidän luokalla on kaksi ihmistä, jotka ärsyttävät mua erityisen paljon. Tämä toinen ärsytti jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien, tämä toinen on alkanut ärsyttää vasta viime aikoina. Eli ärsyke nro 1 on keski-ikäinen nainen, jolla on kuitenkin alle kouluikäinen lapsi, iltatähti, jota paapotaan aivan hirveästi. Tämä lapsi on piirtänyt ärsykkeen nro 1 muistiinpanoihin ties mitä ja sitten tämä nro 1 valittaa siitä koulussa. Ei sitten ole tullut mieleen sanoa sitä sille mukulalle?!? Tämä nainen ei ole vielä kertaakaan ollut yhtenäkään viikkona joka päivä koulussa. Yleensä vielä hankkii kaikki menonsa päiville, joilloin tehdään jotain muuta kuin istutaan luokassa, kuten tänään. Tänään oli kevyttä sisäliikuntaa, niin tämä nainen sitten soitti eilen neuvolaan ja pyysi saada tuoda lapsensa sikapiikille päivällä eikä vasta koulupäivän jälkeen. 

Tämä ärsyke lisäksi puhuu melkeinpä koko ajan tunnilla, ei seuraa opetusta ja ärsyttää kyselemällä mitä vierustoveri kirjoittaa muistiinpanoihinsa. No eikö sekin ole vähän niinkuin oma asia mitä haluaa kirjoittaa. 

Tällä naisella ei ole korttia tililleen, vain hänen miehellä on kyseinen kortti, joten tämä nainen sitten lainailee muilta rahaa kun päättääkin mennä koulun jälkeen kaupungille ostamaan karkkipussin, hiuslakkaa tai muuta pientä. Ei voi ymmärtää...


Ärsyke nro 2 on myös keski-ikäinen nainen, jolla ei ole enää pieniä lapsia. Ensimmäisellä viikolla tämä nainen teki selväksi, että hän inhoaa julkista esiintymistä eikä osaa keskustella ihmisten kanssa. Kovinpa tuo silti suveneeristi pätee knoppitiedoillaan tunnilla mitään pelkäämättä. Paitsi kun oli aika lukea esitelmä, niin kyseinen ärsyke sanoi, ettei hän pysty mitenkään lukemaan ja alkoi melkeinpä pillittämään.

Tänään tuolla kevyen sisäliikunnan tunneilla oli tarkoitus itse leikkiä leikkejä, joita voisi lasten kanssa myös leikkiä. Tämä nainen sanoi, ettei hän voi osallistua, niska niin kipeä että huimaa. Niinpä tuo sitten istui liikuntasalin laidalla tuolilla ja vahtasi kun me muut pyörittiin ja leikittiin. Meinasin jossain vaiheessa sanoa tuolle ärsykkeelle, että en mäkään voi osallistua täysillä, sillä myös mun niska oli kipeä, huimasi kun nousi nopeasti ja päätäkin alkoi särkemään ja silti vaan koetin osallistua, mutta päätin kuitenkin jättää sanomatta. Ei se taida olla sen arvoista...

Tiedä sitten miksi kyseinen ihminen on hakeutunut opiskelemaan tuota alaa, kun ei näytä yhtään olevan kiinnostunut tekemään mitään. Mielellään vaan istuisi paikoillaan naama norsun vitulla tuijottaen paheksuvasti muita, jotka uskaltautuvat antamaan kaikki itsestään.

Tämä kyseinen nainenhan ei esimerkiksi osallistunut marraskuun alussa olleeseen ulkoilupäivään, koska ei pidä kylmästä ilmasta. No plaah! En pidä mäkään enkä mä ees silloin omistanu vielä kunnon ulkoiluvaatteita ja silti olin siellä ja palelin.


Mimmua ärsyttää!!!! UGH!!


3 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

AAaaaarghhhh-hyrgh! *empatia-sympatiahuutoa*

Onpa kyllä ärsyttäviä tyyppejä! Hyi. Ja vastaavia löytyy ikävä kyllä joka paikasta... mistä niitä sikiääkin?!? Jos löydän sen kolon, tukin sen!

Tiina kirjoitti...

Jotenkin tuli tuosta ihan omat kauppisajat mieleen. Ah, akateeminen vapaus...

Mutta älä sä suotta nostata verenpainettasi sillä, että osallistuuko joku johonkin tai "lintsaako". Se niiden oma ongelma.

Mimmu kirjoitti...

Hehkuvainen: Toivottavasti se kolo löytyy ja tukkeutuu! :)

Tiina: Joo, en mä nosta verenpainettani noilla asioilla, mua vaan nyt sattuu ärsyttämään ihmiset, jotka vapaaehtoisesti hakeutuvat sellaisen ammatin koulutukseen, jossa joutuu tekemäänkin jotain ja sitten eivät olekkaan valmiita tekemään mitään. Tarviiko sitä nyt viedä joltakulta muulta, innostuneemmaltakin koulutuspaikkaa.