perjantai 1. heinäkuuta 2011

Mummutauti?

Kuljin pitkästä aikaa bussilla tässä joku päivä. Täällähän ei varsinkaan kesällä tule bussia käytettyä jo hintansakaan puolesta. Mun mielestä 3.10€ on kiskurihinta bussimatkasta, jossa saat tunnin aikana vaihtaa yhden (1) kerran bussia, etkä saa käyttää siirtoa paluumatkaan.

No anyway. Nyt kun tosiaan bussilla kuljin, tuli Oys:in kohdilta kyytiin mummo rollaattorinsa kanssa. Mummeli pähki vielä pysäkillä tullakko kyytiin vai ei ja oli kuskille vihainen, kun kuski laittoi jo kertaalleen ovia kiinni, kun mummu ei ollut vielä päättänyt tuleeko juuri sillä bussilla. Noh, tuo tosiaan nousi rollaattorinsa kanssa kyytiin, jäi seisomaan sinne eteen, kuskin viereen. Etupenkissä istui n. 3 vuotias poika isänsä kanssa. Poika kyseli kaikkea isältään, aivan normaalia. Vaan ei ollutkaan mummon mielestä. Hänpä sanoi isälle, että voisitko katsoa että lapsesi ei kuulu, vain näkyy. Isä siinä sitten oli kuin ei olisikaan.

Parin pysäkin päästä mummo päättää jäädä kyydistä, ilmeisesti hautausmaalle menossa. Kuljettaja pysää ja mummo alkaa peruuttamaan ruhoaan ja rollaattoriaan pois bussin kyydistä. Pysäkiltä ryntää apuun vanhempi rouvashenkilö, sillä mummon poistuminen oli melko huteran näköistä. Mummo kuitenkin riuhtaisee kätensä irti naisen kädestä ja huutaa isoon ääneen "ÄLÄ KOSKE!!!! ANNA OLLA!!!! MINÄ PÄÄSEN!!". Tämä nainen katsoo järkyttyneenä mummoa ja lähtee pois.
Jotain se mummo vielä mutisee mennessään, mutta kuski onneksi on jo laittanut oven kiinni.

Mä en sitä ymmärrä, että miksi joistakin tulee tuollaisia vanhoina. Mikä siihen ajaa? Tuleeko mustakin tuollainen?

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Hahaa. Vähänkö olis siistiä olla tollanen mummo vanhana. :D

Mimmu kirjoitti...

Tiina: Mä en nyt siitä tiiä oisko se elämä sitten kuinka kivaa. Ainakin sais valittaa sydämensä kyllyydestä eikä kukaan tuu sanomaan siitä mitään, kun "mummu on niin vanha" :D